Spara dokument som tabbavgränsad textfil

Följ

I vissa fall kan du behöva spara ner en Excelfil som tabbavgränsad textfil. Ett exempel är när vi ska läsa in dina kunder, leverantörer eller artiklar åt dig. Dina register måste nämligen vara sparade som tabbseparerade textfiler för att vi ska kunna importera dem åt dig. Om du vill veta hur du gör för att spara om en Excelfil till en tabbavgränsad textfil hittar du en förklaring på hur du går tillväga här.

Börja med att klicka på Arkiv och sedan Spara som. I fältet filformat väljer du Text (tabbavgränsad) (*.txt).

Använder du dig av en Mac ska du istället välja att spara filen i Windows-formaterad text (.txt).

Klicka OK när meddelandet om att filformatet inte stöder arbetsböcker med flera blad kommer upp.

Välj Ja när du får frågan om du vill behålla detta format för arbetsboken.

Nu finns filen att hämta i den mapp du valde att spara den. För att vi ska kunna importera dina register klickar du på de blå frågetecknet ute i programmets högra hörn och sedan på knappen "Skicka fråga till supporten". Du får då upp en mindre ruta där du kan bifoga filerna och skicka dem till oss. Så fort importen är gjord kommer vi att höra av oss till dig.