Inställningar - Digitalt flöde - E-faktura

Om du vill kunna skicka e-fakturor till dina kunder behöver du aktivera tjänsten under inställningarna som du hittar uppe i högra hörnet. För att aktivera funktionen behöver du ha behörighet för inställningarna för faktureringsprogrammet.

Klicka på kugghjulet, välj Fakturering och sedan på Digitalt flöde - E-faktura.

Här fyller du i ditt företags uppgifter.

Ett GLN-nummer används till exempel för att kunna skicka e-fakturor till företag med flera filialer. Då har varje filial ett särskilt GLN-nummer som gör att fakturan skickas till rätt mottagare. Har ditt företag inget GLN-nummer så behöver du inte fylla i det.

Väljer du att du inte vill skicka e-fakturor kommer dina kunder inte att kunna skicka någon inbjudan om att du ska börja skicka e-fakturor till dem eftersom du inte kommer synas i EDI-katalogen. När en kund skickat en inbjudan får du upp en notis uppe i programmets vänstra hörn. Klickar du på den röda symbolen ser du inbjudan och kan gå in på kunden i kundregistret och godkänna den.

Du har även möjlighet att skriva ett inbjudningsmeddelande som dina kunder ser när de vill börja ta emot e-fakturor till dig. Ett sådant inbjudningsmeddelande skulle exempelvis kunna innehålla information om att du gärna vill skicka e-fakturor för att underlätta administrationen och minska ditt företags miljöbelastning.

Avsluta med att Spara inställningarna.