Samlingsfakturera flera order

Följ

Om du vill skapa en faktura av flera order gör du det genom att markera de order du vill fakturera och klickar sedan på knappen Skapa faktura nere till höger i vyn. Du får då upp nedanstående meddelande där du anger "Ja" under alternativet Samlingsfakturera. Klicka sedan på Skapa faktura så kommer alla order till en viss kund att hamna på en och samma faktura.

Film: Skapa samlingsfaktura i Fortnox

Givetvis kan du markera order till flera olika kunder när du skapar samlingsfakturor. Det kommer ändå delas upp så att det blir en faktura per kund.

På samlingsfakturan kommer du se vilka olika order fakturan är skapad utifrån.

Texten i fältet "Fakturatext" hämtas från inställningarna. Om du använt dig utav flera olika ordertexter och vill att dessa ska stå med på samlingsfakturan får du själv redigera fakturatexten.

När du samlingsfakturerat kommer du ha ett förstoringsglas precis under fakturanumret. Även här kommer du kunna se vilka order som ligger till grund för fakturan.