Inställningar - Husarbete

Följ

Använder du dig av rot eller rutavdrag och vill kunna skapa offerter, order och fakturor med skattereduktion behöver du aktivera funktionen för husarbete i inställningarna som du hittar uppe i högra hörnet. Klicka på Offert/Order - Husarbete och välj sedan att aktivera funktionen.

Riksdagen har beslutat att nedanstående nya regler för ROT- och RUT-avdrag träder i kraft den 1 januari 2016.

ROT-avdrag
- Köparen kan dra av 30 procent av den totala arbetskostnaden, maximalt 50 000 kronor, oavsett köparens ålder.
- För att utnyttja maximal skattereduktion för ROT-arbete måste arbetskostnaden uppgå till minst 166 667 kronor

RUT-avdrag
- Köpare som inte har fyllt 65 år kan få max 25 000 kronor i RUT-avdrag.
- Köpare som har fyllt 65 år kan få som mest 50 000 kronor i RUT-avdrag.
- RUT-avdrag för städning godkänns endast för enklare städarbete, annat rengöringsarbete samt flyttstädning.
- RUT-avdrag godkänns inte länge för matlagning.

Du väljer även om du vill att rot- eller rutavdrag ska vara förvalt. Du kan givetvis ändra avdragstyp när du sedan skapar fakturan om du arbetar med både rot- och rutavdrag. Välj det alternativet som du använder oftast i inställningarna.

Läs mer på Skatteverkets hemsida för att få mer information om vad som gäller vid denna typ av skattereduktion, klicka här.

Avsluta med att spara. För att få en beskrivning av hur du skapar en faktura med rot- eller rutavdrag, klicka här