Inställningar - Digitalt flöde - E-faktura

Innan du börjar ta emot e-fakturor behöver du Aktivera stöd för e-faktura under inställningarna som du hittar uppe i högra hörnet.
För att aktivera funktionen behöver du ha behörighet för Inställningar i Fortnox Bokföring.

Klicka på kugghjulet uppe till höger, välj Leverantörsfakturor och klicka på Digitalt flöde - E-faktura
Här fyller du i ditt företags uppgifter. Har ditt företag inget GLN-nummer så behöver du inte fylla i det.

Väljer du JA i fältet Ta emot e-faktura så kommer ditt företag att synas i EDI-katalogen och dina leverantörer har då möjlighet att skicka inbjudan om att börja skicka e-fakturor till dig.

När en leverantör skickat en inbjudan får du en notis uppe i programmets vänstra hörn. Vill du godkänna inbjudan innan du mottagit första fakturan går du in på leverantören i registret och klickar på e-fakturasymbolen. Där kommer du kunna se och acceptera att leverantören i fortsättningen kommer skicka e-fakturor till dig.

Har leverantören skickat en faktura samtidigt som du mottagit inbjudan accepterar du den samtidigt som du skapar fakturan. Alla mottagna e-fakturor hamnar under fliken Inkomna fakturor

Du har även möjlighet att skriva ett inbjudningsmeddelande som dina leverantörer ser när de vill börja skicka e-fakturor till dig. Ett sådant inbjudningsmeddelande skulle exempelvis kunna innehålla information om att du gärna vill ta emot e-fakturor för att underlätta administrationen och minska ditt företags miljöbelastning.

Du kan också välja om du vill få e-postbekräftelse varje gång du tar emot en inbjudan eller en e-faktura.

Avsluta med att Spara

Läs mer här om hur du tar emot e-fakturor.