Ändra räkenskapsår

Byt räkenskapsår

Vill du byta räkenskapsår när du arbetar i programmet klickar du på räkenskapsåret som du hittar i programmets högra hörn och väljer sedan vilket år du vill byta till. Det går alltså att arbeta parallellt med två eller flera räkenskapsår samtidigt. Du ser alltid vilket år du är inne i genom menyn uppe till höger.

Förvalt räkenskapsår

För att välja vilket räkenskapsår du automatiskt kommer till när du loggar in i programmet så klickar du på räkenskapsåret uppe till höger i programmet, välj Skapa nytt / redigera / radera år

Välj räkenskapsår. Välj sedan JA i fältet Öppna detta räkenskapsår vid inlogg. Klicka på Spara.

Lås perioder

Du kan även låsa perioder i din bokföring när du är klar med arbetet i föregående år. När en period är låst kommer inga fler ändringar att kunna göras. För att läsa mer om hur du låser perioder klicka här.