Fortnox Användarstöd

Inställningar - Låsning av period

Om ni är flera användare eller om en redovisningskonsult har stämt av en period kan det vara bra att låsa perioden så att inga ändringar kan göras i bokföringen.
Du som programadministratör kan välja att låsa en period för vissa eller samtliga användare. Externt via integration innebär att det inte går att läsa in någon information, t.ex. fakturor, via en integration inom den låsta perioden. 

Skulle någon försöka bokföra något inom en låst period kommer ett felmeddelande upp om vem som låst perioden samt till och med vilket datum låsningen avser. En låst period innebär alltså att inga verifikationer kan skapas fram till och med periodens slut. 

Arbetar ni med bokföringsattest kommer det inte att gå att låsa en period eller ett räkenskapsår som innehåller ej klarmarkerade eller ej attesterade verifikationer.
Läs mer här: Kom igång med Fortnox Bokföringsattest

För att låsa en period anger du sista datumet i perioden du vill låsa och klickar sedan på Spara. När du sparat inställningen kommer det alltså inte att gå att ändra något i den låsta perioden.

Ska_rmavbild_2019-06-24_kl._13.44.07.png
Ska_rmavbild_2019-06-24_kl._13.44.26.png

Du kan även under dina inställningar välja en ej låsbar serie som du kan använda dig av för att boka årets resultat.
Det ser ut enligt följande:

Ska_rmavbild_2019-06-24_kl._13.46.11.png
Ska_rmavbild_2019-06-24_kl._13.46.25.png