Hämta bankfil för att stämma av konto

Följ

I dagsläget har du möjlighet att använda dig av funktionen Stäm av konto om du har någon av följande banker; Handelsbanken, SEB, Swedbank eller Danske Bank. Här kan du läsa om hur du hämtar transaktionsfilen från de olika bankerna.
OBS! Tänk på att det är endast bankfiler från SEK konton och att det är EJ möjligt med valutakonton.

Handelsbanken

För att kunna använda stäm av konto- funktionen behöver du en transaktionsrapport från Handelsbanken som heter "CSV Transaktioner" med tidsintervall "Ultimo".

För att beställa rapporten, på din Internetbank, gå till rapporthantering - rapporter på fil och klicka Ny. Välj typ av rapport "Kontoinformation" och rapportmall "Transaktioner (CSV)" och klicka Fortsätt.

Gör sedan inställningar enligt eget val men var noga med att välja intervall "Ultimo"

Är det så att du inte har möjlighet att hämta denna rapport själv eller behöver ytterligare vägledning om hur du hämtar denna rapport så kontaktar du ditt bankkontor.

Har du automatisk koppling till Handelsbanken kan du få dina avstämningsfiler per automatik in i Stäm av konto funktionen. Vill du läsa mer om den automatiska kopplingen, klicka här.

SEB

För att ladda ner en transaktionsfil från SEB går du in på Kontohändelser och väljer vilket konto samt vilken period du vill ta ut filen på. Klicka på Spara kontohändelse och välj CSV och Semikolon som fältavgränsare. Avsluta med att spara filen.

Har du frågor kring beställningen av filer från din internetbank finner du kontaktuppgifter till SEB här

Swedbank
Vill du ladda ner en transaktionsfil från Swedbank går du först in på det bankkonto du vill stämma av. Klicka på menyvalet Beställa rapporter och markera att det är en transaktionsrapport du vill ha. Fyll sedan i period och klicka på Beställ.

Under Beställda rapporter kan du sedan hämta filen och spara ner den på din dator. Filen ska vara i txt-format.

Har du frågor kring beställningen av filer från din internetbank finner du kontaktuppgifter till Swedbank här

Danske Bank
Använder du dig av Danske Bank kan du beställa filen på din internetbank. Börja med att klicka på menyvalet Filer och sedan på Filinställningar.

Klicka sedan vidare på menyvalet Filer från banken.

Här ser du var på din dator filerna sparas. Vill du att de ska hamna på ett annat ställe ändrar du det här.

För att sedan beställa filen med dina transaktioner klickar du på Filer i huvudmenyn och väljer sedan alternativet Skapa filbeställning.

Här anger du vad du vill att filen ska heta och vilken filtyp den ska ha. Vi rekommenderar att du väljer filtyp PTX men det fungerar även med PTO. Välj sedan vilket konto du vill hämta transaktionerna ifrån.

Under delen för Beställningskriterier väljer du att filformatet ska vara kommaseparerat. Fyll sedan i vilket datum filen ska skapas samt datum för vilken period du vill stämma av.  Avslutningsvis väljer du att filen ska hämtas via PC Uppkoppling och klickar på OK.

Du kommer då till Visa filbeställningar där du markerar den beställda filen och klickar på Hämta filer. För att kunna ladda ner filen får du skriva i ditt användarnamn och lösenord i rutan som då kommer upp.

Har du frågor kring beställningen av filer från din internetbank finner du kontaktuppgifter till Danske Bank här