Bokföring - Verifikationer

Under fliken Bokföring - Verifikationer hittar du samtliga bokföringsverifikationer. Om du letar efter en specifik verifikation kan du antingen söka på verifikationsnummer eller beskrivning i sökfältet eller göra en utökad sökning där du exempelvis kan söka fram samtliga verifikationer inom ett visst datumintervall eller det som bokförts på ett särskilt kostnadsställe.

Observera att sökningen på kostnadsställe och projekt endast visar de verifikationer där kostnadsstället eller projektet är kopplat till hela verifikationen. Om du t.ex. angivit ett projekt på en utav verifikationsraderna kommer den verifikationen alltså inte visas bland sökresultaten. 

 

Sorteringsordning
Vill du ändra sorteringsordningen på listan klickar du på någon av rubrikerna. Om du vill att listan ska sorteras på verifikationsnummer klickar du alltså på rubriken Verifikationsnummer, klickar du en gång till kommer listan sorteras i omvänd ordning. Du ändrar alltså från stigande till fallande ordning genom att klicka på rubrikerna. När du sorterar på verifikationsnummer görs sorteringen per verifikationsserie. 

Ska_rmavbild_2019-07-02_kl._17.33.54.png 

Symbolförklaring
Längst ut till höger på en verifikation finns ett antal symboler. Symbolen med en gubbe visar vem det är som skapat verifikationen och när den är skapad. Pratbubblan visar att det finns en kommentar kopplad till verifikationen. Symbolen med två ark innebär att man kopierar verifikationen. Bildsymbolen visar att det finns en fil kopplad till verifikationen. Den sista symbolen med ett rutnät visar att verifikationen har periodiserats.  

 

symbolf_rklaringverifikation.PNG

 

För att läsa om hur du skapar en verifikation klicka här. Vill du ändra eller ta bort en verifikation hittar du beskrivning på hur du går tillväga här