Kom igång med Fortnox Arkivplats

Följ

Det första du bör göra när du börjar arbeta med Fortnox Arkivplats är att se till så att du har rätt inställningar för programmet. Under inställningarna kan du bland annat aktivera möjligheten att mejla in filer till de olika mapparna i din arkivplats. Du hittar inställningarna i programmets högra hörn. Läs mer om de olika inställningarna här.

När inställningarna är gjorda är det dags att ladda upp filer och eventuellt skapa egna mappar för att kunna organisera bland dina filer. Nedan beskrivs ett av sätten för att ladda upp filer. Om du även vill läsa om de andra sätten, klicka här

Steg-för-steg-guide för att ladda upp fil genom ”drag and drop-funktionen”:

1.       Ta fram den fil du vill ladda upp i arkivplatsen.

2.       Dra in filen i den mapp du vill att den ska hamna i.

3.       I sista steget släpper du filen i rutan som kommer upp när du drar in en fil i arkivplatsen.

Om du vill organisera bland dina filer kan du göra det genom att sortera dem i olika mappar. Du kan enkelt lägga upp egna mappar genom att klicka på verktyget Lägg till mapp uppe till höger i programmet. Om du lagt upp en mapp som du vill döpa om eller ta bort öppnar du upp mappen genom att klicka på den. Uppe till höger har du då verktygen för att ta bort, lägga till, lägga till e-postadress och byta namn på mappen. Genom att lägga till en e-postadress till mappen kan du mejla in filer direkt in till rätt mapp.