Ladda upp filer

Följ

Det finns fyra olika sätt att ladda upp filer till Fortnox Arkivplats. Antingen mejlar du in dem till arkivplatsens mejladress eller till den mejladress som är kopplad till en specifik mapp. Alla mappar, förutom mappen kopplade filer, har en egen mejladress. Du ser vilken mejladress som tillhör en mapp i arkivplatsens sidhuvud.

Om du inte vill mejla in filerna kan du enkelt dra in dem till respektive mapp eller ladda upp dem genom att klicka på knappen Lägg till fil som du hittar uppe till höger i arkivplatsen.  Vill du ladda ner en fil, d.v.s. spara ner den på din dator, klickar du på knappen längst ut på raden och väljer Ladda ner fil. Det fjärde alternativet innebär att du laddar upp bilderna genom din mobiltelefon, se guide över hur du går tillväga längst ner i texten.

Steg-för-steg-guide för att ladda upp fil genom mejl:

1.       Klicka på mejladressen som tillhör den mapp du vill att filen ska hamna i.

2.       När du klickat på länken får du upp ett tomt mejl som du bifogar filen i.

3.       Sista steget är att skicka mejlet och då kommer filen att lägga sig i aktuell mapp i arkivplatsen.

Steg-för-steg-guide för att ladda upp fil genom ”drag and drop-funktionen”:

1.       Ta fram den fil du vill ladda upp i arkivplatsen.

2.       Klicka på filen och dra in den i den mapp du vill att filen ska hamna i.

3.       I sista steget släpper du filen i rutan som kommer upp när du drar in en fil i arkivplatsen.

Steg-för-steg-guide för att ladda upp fil genom att klicka på knappen Lägg till fil:

1.       Börja med att klicka på knappen lägg till fil som du hittar upp till höger i arkivplatsen.

2.       När du klickat på knappen får du upp en ruta där du får välja vilken fil du vill ladda upp till arkivplatsen.

3.       Avsluta med att klicka på öppna så hamnar filen i den mapp du valt.

Steg-för-steg-guide för att ladda upp fil genom din mobiltelefon:

1. Logga in på m.fortnox.se genom din mobiltelefon.

2. Klicka på molnet uppe i vänstra hörnet för att öppna menyn.

3. Klicka på alternativet "Arkivplats".

4. Du ser då alla mappar i din arkivplats och väljer vilken mapp du vill att bilden ska hamna i. När du klickat på en mapp får du välja om du vill ta en ny bild eller hämta en redan befintlig ifrån din mobil. Så fort bilden valts kommer den att finnas i fullversionen av ditt Fortnoxprogram.

Ladda upp bild på verifikation, leverantörsfaktura eller dagskassa
För att ladda upp en bild som kan kopplas till en verifikation, dagskassa eller leverantörsfaktura klickar du istället på menyvalet "Ny bokföringspost". När du klickat på något av alternativen kommer du få välja om du vill ta en ny bild eller hämta en redan befintlig bild ifrån din mobil. Så fort bilden valts kommer den att finnas i fullversionen av ditt Fortnoxprogram. Tar du bilden efter att du klickat på "Verifikation" innebär det att du kommer att kunna koppla bilden till en verifikation som du skapar i bokföringsprogrammet.