De fem vanligaste frågorna - Tidredovisning

Följ

Fråga: Kan man få ut en rapport där man kan se kommentarer/anteckningar och även om tiderna har blivit fakturerade eller inte?

Svar: Det går att få ut rapport på kommentarer genom att gå in på rapporter - välj dygnsumma och bocka i kommentar.

Fråga: Jag hade tidigare en rullgardinsmeny med för medarbetare men nu är den borta?

Svar: Gå under inställningar - och skriv in t.ex. 30 i visa antal medarbetare i fönster så kommer rullgardinsmenyn upp under tid - rapportera.

Fråga:
Hur kopplar jag min medarbetare till en anställd på löneprogrammet?

Svar: Är det en medarbetare med egen inloggning till fortnox tidsredovisning behöver man ange kopplingen under administrera användare och klicka på personlig lön ikonen. Vill du koppla en medarbetare till lön utan egen inloggning gör du detta under register - medarbetare. Klicka på namnet och välj rätt anställd i koppla till lön.

Fråga:
Kan man lägga in tider som inte ska faktureras utan som är interntid?

Svar: Skapa ett uppdrag som t.ex. heter intern tid. Skapa sedan aktiviteter som inte kopplas till artiklar och använd detta för att rapportera interna tiden.

Fråga: Hur får jag med kommentaren på fakturan?

Svar: Ange en kommentar under pratbubblan i tid - rapportera. Klicka sedan i lilla boxen under kommentarsrutan innan du sparar. Klarmarkera veckan och skapa en faktura så kommer kommentaren med på fakturan.