Smarta inköp

Följ

Med tjänsten Smarta inköp erbjuds alla Fortnox kunder möjligheten att spara pengar och tid. Vi har pressat priserna och förhandlat avtal med en mängd olika leverantörer.  Genom att samla många inköp i ett avtal garanteras du lägre priser.

Fortnox har tagit hjälp av inköpsproffs som samförhandlat för att du ska få lika bra priser och villkor som större företag har. Dessutom har vi utvecklat smarta lösningar som förenklar inköpsprocessen så att du kan fokusera på det du verkligen vill göra.

Vi erbjuder exempelvis halva priset på frakter, rabatter på drivmedel och halva priset på kontorsmaterial.

• Samlingsfaktura på alla dina inköp
  • En inloggning och ett lösenord till alla leverantörer
  • Orderhistorik på webben
  • Enkelt system för reklamationer
  • Stöd för flera samtida användare

Med Smarta Inköp kommer du spara både tid och pengar. Just nu har vi en rad avtal med olika leverantörer och vi arbetar ständigt för att utöka avtalet med fler smarta inköpsställen.

Kom igång med Smarta inköp

För att aktivera tjänsten Smarta inköp i Fortnox behöver du en licens. Licensen beställer du och aktiverar genom att klicka på ditt företagsnamn längst upp och väljer Tilläggsbeställning. Du beställer och aktiverar Smarta inköp genom att dra regeln från Av till På.

När du har lagt till tjänsten behöver du ge de användare som ska använda tjänsten behörighet. Det gör du genom att klicka på ditt företagsnamn längst upp i programmet och välja Administrera användare. Här väljer du att markera ikonen för Smarta inköp på den eller de användare du vill ska ha behörighet att använda tjänsten.

Det finns inga inställningar som behövs göras för tjänsten Smarta inköp utan det enda du gör genom att markera tjänsten på de aktuella användarna är att ge dem möjlighet att se och använda sig av tjänsten i Fortnox.

När du har aktiverat licensen och gett behörighet till aktuella användare så kommer du se att Smarta inköp kommer att finnas bland övriga program i menyn längst upp till vänster i programmet. För att komma till tjänsten väljer du att klicka på Smarta inköp. Ikonen till höger om namnet indikerar att detta är en extern tjänst som kommer dirigera dig vidare till Smarta inköp genom att öppna upp en nya flik i din webbläsare.

När du har klickat på Smarta inköp i programlisten så kommer du komma in i tjänsten som redan inloggad användare.

Obs! För att aktivera tjänsten måste det vara en Systemadministratör i Fortnox som klickar sig in till tjänsten. Vanliga användare som försöker logga in till kommer få ett besked om att de behöver godkännas på Lessmores sida, av den Systemadministratör i Fortnox som var först in i Lessmore och därmed aktiverade tjänsten på deras sida. När en användare godkänts får de ett mail av Lessmore till den mailadress de har på sin Fortnoxanvändare.

Tjänsten Smarta inköp är uppdelad i olika flikar som delar upp de erbjudanden som finns i olika kategorier. Frakt, fordon, ekonomi, Förbrukning, Personal, Resor och övrigt. På varje flik finner du olika erbjudanden och möjligheter för ditt företag att välja mellan. Varje erbjudande har tydliga instruktioner till hur de används och hur man beställer dem.

Du kommer åt inställningar så som grunduppgifter, användare, egna avtal med mera genom att klicka på ikonen med de tre liggande streck du finner längst upp till vänster i tjänsten.

Alla beställningar av olika erbjudanden du finner i Smarta inköp kommer att läggas på en samlingsfaktura och faktureras en gång i månaden.