Fortnox Användarstöd

Hantera utläggsrapporter för administratörer

I Fortnox Kvitto & Resa har du som administratör full kontroll på alla utläggsrapporter som hanteras i organisationen. Ibland finns det rapporter som du behöver hantera, då kan du t.ex. skicka tillbaka rapporten till den anställde eller attestanten eller så kan du själv ändra och skicka in den. Nedan följer en del frågeställningar om rapporter som du bör ha koll på.

 

Hur ser jag att det finns rapporter att hantera?

När du loggar in och växlar över till en organisation syns en notis med en röd siffra bredvid Rapporter i menyn till vänster om det finns rapporter att hantera.

Rapporter_inskickade_-_administrato_r.png

 

Hur skickar jag tillbaka en rapport?

Leta upp rapporten under fliken Att attestera eller fliken Redo att skickas, du ser antalet rapporter under respektive flik till höger om flikens namn. För den aktuella rapporten klickar du sedan på Hantera ute till höger om rapporten och väljer Skicka tillbaka till användaren eller Skicka om för attest.

Hantera_rapport_-_Administrato_r.png

 

Hur ändrar jag i en rapport innan jag skickar in den?

För att ändra en rapport krävs inställningen Tillåt administratörer att ändra rapporter, den hittar du under Inställningar i vänstermenyn. Klicka då på rapportens namn så får du upp en lista över alla utlägg som ingår i rapporten. Där klickar du på de fält du vill ändra och justerar värdet.

Om du bockar ur Automatisk kontering så får du möjlighet att kontera utlägget manuellt på just denna rapport. Vill du istället ändra vilket konto som skall användas för kategorin även för framtida registreringar så gör du det under Inställningar och Utläggskategorier. När du sedan skickar in rapporten med Automatisk kontering markerat så används de nya inställningarna.

A_ndra_i_rapport_innan_inskick_-_Administrato_r.png

 

Hur skickar jag in en rapport?

Gå till vyn Redo att skickas, markera rapporten och välj ett bokföringsdatum upp till höger, därefter klickar du på Skicka rapporter.
Är inte inställningen Varje rapport bokförs som ett verifikat aktiverat under Inställningar - Rapportmottagare bokföring, så behöver du inte välja något bokföringsdatum, då bokförs varje utlägg på inköpsdatumet.

kvitto-resa-rapporter-redo-att-skickas.jpg