Fortnox Kvitto & Resa Rapporter för administratörer

Följ

Hur ser jag att det finns rapporter att hantera?
När du loggar in och växlar över till en organisation syns en notis med en röd siffra bredvid Rapporter i menyn till vänster om det finns rapporter att hantera.

Hur skickar jag tillbaka en rapport till en attestant eller en användare?

Gå in under Rapporter och sedan till Att attestera eller Redo att skickas beroende på vart i flödet rapporten befinner sig.
Klicka på Hantera ute till höger om rapporten och väljer Skicka tillbaka till användaren eller Skicka om för attest.

Jag vill ändra i en rapport innan jag skickar den vidare, går det?
Det går bra. Klicka på rapportens namn så får du upp en lista över alla utlägg som ingår i rapporten. Genom att klicka på de fält du vill ändra så kan du enkelt justera informationen. Bocka ur Automatiskt kontering så får du möjlighet att kontera utlägget manuellt. Vill du direkt ändra kontot på kategorin även inför framtida registreringar på den kategorin går du in under Inställningar och Utläggskategorier och ändrar kontot där. När du sedan skickar in rapporten skickas den efter de nya inställningarna.

Hur skickar jag om en felaktig rapport som korrigerad?

Efter att du har korrigerat de utlägg som behöver ändras så är det bara att skicka om rapporten genom att klicka på Hantera till höger om rapporten.

Följer information om deltagare vid representation med över till Fortnox?
Skickar du rapporten som ett verifikat till Fortnox, vilket du ställer in under Inställningar och kortet Fortnox, så kommer informationen kring deltagare automatiskt med då hela PDF-rapporten följer med som bild och man ser angivna deltagare i rapporten.

Skickar du varje utlägg som ett eget verifikat så kommer respektive kvittobild att finnas som bild till respektive verifikat, hela rapporten kommer alltså inte med utan endast kvittobilderna. I det här fallet bör man då antingen bifoga en deltagarlista på representationsutlägg, möjlighet till att lägga till bilagor finns längst ner i och med att man registrerar ett utlägg. Alternativt så kan användarna ange vilka som deltog i beskrivningen. kontrollera vad som inte kommer finnas tillgängligt.

När bokförs utläggsrapporten?
Beroende på organisationens inställningar kan du välja vilket datum som ska användas för verifikationerna som skapas. Det finns möjlighet att välja ett valfritt datum vid inskick men för att det ska vara möjligt bör du aktivera redigeringsläget av rapporterna, vilket innebär att godkända rapporter samlas upp innan de manuellt skickas iväg till mottagaren. Det går också bra att använda datumet för senaste utlägget eller inskickningsdatumet som bokföringsdatum.

Jag har ändrat attestant på en organisation men personen har fortfarande inte tillgång att attestera, vad beror det på?
Efter att du har bytt attestant så innebär det att rapporterna som skickas in från och med ändringstillfället kommer gå till den nya personen för attest. Rapporter som skickats in innan detta ligger redan för attest hos personen som tidigare var uppsatt. För att skicka om dessa rapporter till den nya attestanten går du in under Rapporter och fliken Att attestera, klicka på Hantera längst ut till höger om rapporten och välj Skicka om för attest.