Fortnox Användarstöd

Vad gäller för kvitton och representation?

Arkivering och hantering av kvitton

Vilka regler gäller kring arkivering och hantering av kvitton?
Med Fortnox Kvitto & Resa fotar du kvittot och därmed har du säkerställt en digital kopia för framtida behov. Med en digital kopia så gäller att du ska spara papperskvittot i 3 år. Utan en digital kopia så ska du spara papperskvittot i 7 år. En digital kopia är enkel att söka fram vid en eventuell revision.
Får du ett kvitto till mailen så kan du enkelt vidarebefordra det kvittot så att det kommer in i Fortnox Kvitto & Resa. Det gör du genom att vidarebefordra mailet med kvittot till kvitto@fortnox.se. När kvittot bleknar måste det finnas spårbarhet mellan kopia och original vilket du har i Fortnox Kvitto & Resa.

 

 

Vad gäller när jag handlar på nätet?

När du handlar på nätet så får du ett kvitto till din e-mail, det behöver du inte skriva ut om du har Fortnox Kvitto & Resa. Det räcker då med att vidarebefordra mailet till kvitto@fortnox.se. Då kommer kvittot digitalt till din mobil där du kan spara det som ett utlägg.

Gäller ett kontoutdrag som kvitto?

Nej. Ett kontoutdrag är inte att likställa med ett kvitto. I en del fall går det bra att skriva ut ett kontoutdrag från din internetbank där ditt köp finns med. Men ibland kan det vara svårt att enbart med hjälp av ett kontoutdrag visa att du köpt en vara i en viss butik. På kontoutdraget står ju bara företagsnamnet och vad du betalt, inte vad du köpt.