Debiterbar tid

Följ

Tiden du registrerar sammanställs under fliken Debiterbar tid. Härifrån kan du sedan skapa order- eller fakturaunderlag, beroende på vilken inställning du har under Kugghjulet - Tid - Generella inställningar - Order-/fakturaunderlag. I texten nedan utgår vi från inställningen fakturaunderlag, men det fungerar på precis samma sätt med orderunderlag.

Via datumfälten anger du vilket tidsintervall som det är aktuellt att skapa underlag för.
Med hjälp av filtren kan du sedan precisera ytterligare vad underlaget ska gälla. Kanske har du en kund som du endast vill fakturera ett visst projekt och en viss tjänst just nu. Då kan du filtrera på detta.

Om du klickar på en rad i tabellen så öppnas dialogrutan Registreringar, där du ser vilka bakomliggande registreringar som finns. Dessa anpassas efter vilken filtrering du gör. Det som visas i rutan Registreringar är alltså det som kommer med på order-/fakturaunderlaget.

Registreringar som aldrig ska faktureras

Ibland kan det finnas registreringar som av någon anledning aldrig ska faktureras (OBS! ska inte förväxlas med Intern tid). I dialogrutan Registreringar, som du når genom att klicka på en rad i tabellen, kan du markera vilka rader som aldrig ska faktureras. Dessa rader hamnar då under avsnittet Faktureras ej, längst ner på sidan för Debiterbar tid och är inte längre tillgängliga för fakturering. I statistiken kommer den arbetade tiden för dessa registreringar att räknas med, men den debiterbara tiden sätts till 0.

Skulle du ångra dig så går det att återföra registreringarna till Debiterbar tid. Klicka på raden i tabellen under Faktureras ej, så att dialogrutan Registreringar öppnas. Markera raderna du vill återföra och klicka på knappen. Registreringarna hittar du nu åter under Debiterbar tid.

Skapa order- eller fakturaunderlag

I rutorna till vänster i tabellen under Debiterbar tid, markerar du vilka registreringar som du vill skapa order- eller fakturaunderlag för. Till höger i tabellen visas eventuella varningar, till exempel att någon användare inte klarmarkerat sina tider. Detta är dock bara varningar och du kan gå vidare om du så önskar. När du klickar på knappen SKAPA FAKTURAUNDERLAG flyttas registreringarna från fliken Debiterbar tid till fliken Fakturaunderlag.