Påminnelseservice via Fortnox Finans

Har dina fakturor förfallit och din kund inte betalat kan Fortnox Finans hjälpa dig med att driva in er skuld. När dina kunder betalat bokförs inbetalningarna med automatik.
Hur påminnelseprocessen ser ut kan du se här.

För att skicka påminnelser via Fortnox Finans går du till Kundfakturor i huvudmenyn och klickar sedan på verktyget "Skicka via Fortnox Finans".

NY-Pa_minnelseservice_via_Fortnox_Finans_1.png

Du kommer då till följande vy där du markerar de påminnelser som du vill skicka via Fortnox Finans. Ni kan inte välja leveranssätt då påminnelser och inkassokrav går ut både via brev och e-post.

Ska_rmklipp4.PNG

När du skickar påminnelser till Fortnox Finans kan du få varningsmeddelanden, de syns när du för muspekaren över varningstriangeln ute till höger på de olika fakturaraderna. De fakturor som är gula är godkända men har en varning, t.ex. att det saknas telefonnummer på kunden. De fakturor som är gröna och gula kan du skicka via Fortnox Finans. Har du däremot någon faktura som blivit röd, alltså ej godkänd, måste du komplettera uppgifterna på fakturan innan du kan skicka den. Håll markören över varningstriangeln så ser du vilken uppgift du måste komplettera. Observera att det inte går att ändra i en faktura som är bokförd.

P_minnelseservice_via_Fortnox_Finans_2.png

När påminnelserna skickats via Fortnox Finans kommer de att få en ikon, i form av en klubba, både inne på fakturan och ute i fakturalistan.
Klickar du på klubban kommer du att få upp rutan för “Hantera faktura hos Fortnox Finans” som visar status på fakturan. Härifrån kan du pausa eller återkalla fakturan från Fortnox Finans. Betalar din kund direkt till dig kan du även rapportera inbetalningen här.

extern_fakturahantering.png