Fortnox Användarstöd

Påminnelseservice

Har dina fakturor förfallit utan betalning kan vi hjälpa dig med att driva in din fordran. När dina kunder betalat bokförs inbetalningarna med automatik.

Skicka påminnelse

  1. För att skicka påminnelser via Påminnelseservice går du till Påminnelser i huvudmenyn och klickar sedan på Skicka med fakturatjänster.
    Byt_iom_release_3.32.png
  2. Du kommer då till följande vy där du markerar de påminnelser som du vill skicka via Påminnelseservice. Klicka sedan på Skickaimage3.png

 

Färger och varningsmeddelanden

När du skickar påminnelser via Påminnelseservice kan du få varningsmeddelanden, de syns när du för muspekaren över varningstriangeln ute till höger på varje rad.

- De fakturor som är gula är godkända men har en varning, t.ex. att det saknas telefonnummer på kunden.
- De fakturor som är gröna och gula kan du skicka med Påminnelseservice.
- Har du däremot någon faktura som blivit röd, alltså ej godkänd, måste du komplettera uppgifterna på fakturan innan du kan skicka den. Håll markören över varningstriangeln så ser du vilken uppgift du måste komplettera. Observera att det inte går att ändra i en faktura som är bokförd.

image1.png

 

När påminnelserna skickats med Påminnelseservice kommer de att få en ikon i form av en domarklubba, både inne på fakturan och ute i fakturalistan. Klickar du på klubban kommer du att få upp en ruta med mer information om fakturan. Det kan du läsa mer om i avsnittet om skickade fakturor.