Rapportera direktbetalning i Nox Finans

Följ

Om du har rapporterat en faktura som betald till Nox Finans så minskar saldot på fakturan hos Nox Finans med rapporterat belopp, däremot så kvarstår saldot fortfarande på fakturan i ditt Fortnox.
På de fakturor som du själv har mottagit inbetalningar för och rapporterat till Nox Finans behöver du själv skapa en inbetalning på fakturan med korrekt inbetalningsdatum och bokföra inbetalningen.
För att göra detta väljer du att gå in på den aktuella fakturan i Fortnox och där väljer du knappen inbetalningar, som du finner längst upp på din faktura.

I inbetalningsfönstret som öppnas väljer du belopp betalningsdatum och därefter väljer du bokföra.

Om du redan har rapporterat direktbetalningen till Nox Finans så väljer du att inte rapportera den nya inbetalningen.

Tips: För att slippa ett felaktigt saldo på fakturan i Fortnox är det oftast bäst att först skapa inbetalningen i Fortnox. Är fakturan skickad via Nox Finans kommer du få chansen att rapportera samma betalning till Nox Finans när inbetalningen bokförs.