Rapportera direktbetalning i Fortnox Finans

Följ

Om du har rapporterat en faktura som betald till Fortnox Finans så minskar saldot på fakturan hos Fortnox Finans med rapporterat belopp, däremot så kvarstår saldot fortfarande på fakturan i ditt Fortnox.
På de fakturor som du själv har mottagit inbetalningar för och rapporterat till Fortnox Finans behöver du själv skapa en inbetalning på fakturan med korrekt inbetalningsdatum och bokföra inbetalningen.
För att göra detta väljer du att gå in på den aktuella fakturan i Fortnox och där väljer du knappen inbetalningar, som du finner längst upp på din faktura.

I inbetalningsfönstret som öppnas väljer du belopp betalningsdatum och därefter väljer du bokföra.

Om du redan har rapporterat direktbetalningen till Fortnox Finans så väljer du att inte rapportera den nya inbetalningen.

Tips: För att slippa ett felaktigt saldo på fakturan i Fortnox är det oftast bäst att först skapa inbetalningen i Fortnox. Är fakturan skickad via Fortnox Finans kommer du få chansen att rapportera samma betalning till Fortnox Finans när inbetalningen bokförs.