Kom igång med fakturabelåning

Fakturabelåning är ett enkelt sätt att förbättra ditt företags likviditet och slippa vänta på att kunderna betalar för att få pengarna på kontot. Du lånar pengar av oss, och din kundfaktura utgör säkerhet för lånet.
När fakturan skickas med Fakturabelåning får du i regel låna 70% av fakturabeloppet som du får dagen efter det att lånet beviljats, och de återstående 30% när kunden betalat fakturan. Resten av kundens inbetalning går alltså till att betala tillbaka ditt lån.
Du kan belåna hur många fakturor du vill, men bara nyttja upp till överenskommen kreditgräns.

Kom igång

För att komma igång med Fakturabelåning, gå till Meny - Finansiella tjänster.

Klicka på knappen för att bli kontaktad.

Därefter blir du uppringd av en av våra säljare som hjälper till att sätta ihop ett avtal utifrån dina behov, och Fakturabelåning blir aktivt i din kundreskontra.

Skicka med Fakturabelåning

När fakturabelåning är aktiverat och du vill belåna en faktura, går du in på fakturan och klickar på knappen Skicka med fakturatjänster

I rutan som kommer upp, väljer du Fakturabelåning som tjänst.

Du får ett meddelande längst ner i programmet när du har skickat fakturan. Tänk på att det kan ta extra tid för fakturan att bli godkänd när det ska avgöras om fakturan kan användas som säkerhet för ditt lån.

Ibland gör vi stickprovskontroller där vi bland annat kontaktar fakturamottagaren. Vi stämmer då av med dem att de väntar sig en faktura från dig, och att fakturainnehållet och priset är rätt. Vilka fakturor som kontrollen görs på bestäms enligt en regelmotor och kontrollerna är tätare i början och glesar sedan ut. Om din faktura fastnar i stickprovskontroll kan beslutet om belåning komma att dröja någon dag, och under tiden får fakturan inget nytt OCR-nummer.

Om en faktura inte godkänns för belåning beror det oftast på att vi inte kunnat nå din kund eller att de inte känner till att de väntar en faktura från dig. Vad som då händer med fakturan beror på vilket val du har gjort under Inställningar - Fakturering - Fakturatjänster - Factoring.