Skicka fakturor utomlands med fakturatjänster

Om du vill skicka en faktura utomlands skapar du den och skickar den precis som vanligt. Det är även samma pris som att skicka en faktura inrikes. Tänk bara på att fakturan måste vara utställd i svenska kronor. Vi kan dessvärre inte hantera några andra valutor.

Om du väljer en annan landskod än SE på kundkortet (vid adressen bland grunduppgifter) kommer fakturan automatiskt att förses med betalningsinformation med IBAN och BIC.

Vill du att fakturan ska tryckas på engelska? Välj då engelska som språk inne i fakturavyn:

Eftersom fakturan trycks på engelska, kommer även vår informationsruta att bli på engelska:

Väljer du både engelska på fakturan och anger en utländsk landskod på kundkortet så trycker vi vi betalningsinformation med IBAN och BIC på engelska:

Om din kund behöver mer information oss som betalningsmottagare
Account holder name: Fortnox Finans AB
Account holder address: Stortorget 9, 211 22 Malmö
Account holder contact number: +46 470 78 50 00
Account holder Bank name: Swedbank
Bank address: Swedbank, 105 34 Stockholm
Account number: SE0480000816959434997152
Bank SWIFT Code: SWEDSESS
SWIFT IBAN number: SE0480000816959434997152

EU-moms
Fakturerar du inom EU och behöver få med mottagarens VAT-nummer på fakturan? Då är det viktigt att du lägger in VAT-numret under faktureringsuppgifter på kundkortet. Då trycks det automatiskt på fakturan.

Påminnelse utomlands
Om fakturan inte blir betald i tid går påminnelse ut från oss som vanligt, men därefter stoppas processen. Eftersom utländska gäldenärer inte kan skickas för betalningsföreläggande hos Kronofogden kan vi heller inte skicka inkassokrav med varning om detta. Om du vill ha hjälp att ta en utlandsfaktura vidare, erbjuder vår juridiska partner Nordbro hjälp med det. Du kan nå dem på 040-23 80 70.