Hur man bokar bort påminnelse/inkasso avgift – och rapporterar inbetalningen till Nox Finans

Följ

Nedanstående faktura har ett restsaldo som ska skrivas bort och samtidigt rapportera till Nox Finans att fakturan är slutbetald.

Gå in på fakturan och tryck på fliken Inbetalningar. I fältet för Ny inbetalning visas restsaldot under Ny Inbetalning. Vid Betalt Sek ska du skriva 0 kr och tryck sedan på B. B står för Bortskrivning.

I rutan Konto/Avvikelser skriver du det konto som du ska skriva bort restskulden mot. Tryck på Spara.

Du kommer nu tillbaka till föregående vy, (se nästa bild)

Eftersom det inte skett någon inbetalning spelar det inte någon roll vilket konto som man väljer här. Det sker ingen transaktion mot detta konto. Det är det kontot som ligger förvalt i dina bank- och bokföringsinställningar, i detta fall har vi valt bankgiro (1930) och tryck därefter på Bokför.

Verifikatet som skapas är en kreditering mot det konto du valt.

Nästa steg blir rutan rapportera inbetalning till Nox Finans.

Det belopp som står i Saldo Sek ska fyllas i vid Inbetalt. Saldo efter ska bli 0 kr och sedan trycker du på Rapportera.

Fakturan är nu slutreglerad hos Nox Finans: