Om en faktura nekas för finansiering

Följ

Som en del av Nox Finans säkerhetsprocess gör vi stickprovskontroller där vi kontaktar fakturamottagaren för en del av de utställda finansierade fakturorna för att stämma av att allt stämmer. Vilka fakturor som kontrollen görs på bestäms enligt en regelmotor och kontrollerna är tätare då man som klient precis börjat belåna och glesar sedan ut.

Att en faktura inte har gått igenom för finansiering kan oftast bero på att vi inte lyckats nå din kund eller att de inte känner igen att de väntar en faktura från dig. Vad som då händer med fakturan beror på vilket val du har gjort under Inställningar - Fakturering - Nox Finans - Factoring.

Här kan du se vilket val som är gjort, och ändra vad du vill ska hända med fakturan om den inte blir beviljad för finansiering.

• Om du väljer “Alltid” kommer dina fakturor alltid att skickas ut till dina kunder och du får era pengar då kunden betalar fakturan.
  • Om du väljer “Fråga först” kommer du vid nekad finansiering få frågan om du då vill att vi skickar ut fakturan med fakturaservice eller om du inte vill att vi skickar ut den alls. Detta väljer du under Fakturering - Nox Finans - Åtgärd krävs.
  • Om du väljer “Aldrig” händer ingenting med fakturan om den nekas hos Nox Finans, då får du hantera den manuellt.