Aktivera Nox Finans

Följ

Om du inte har Nox Finans aktiverat går du till fakturering och fliken Kundfakturor eller Påminnelser. I högra hörnet har du en ikon “Nox Finans - så fungerar det”. Du hittar även ikonen när du är inne på en specifik faktura. Genom att klicka på ikonen kommer du till en guide som hjälper dig att aktivera Nox Finans. Det är gratis att aktivera tjänsten, kostnader uppstår endast när du väljer att skicka en faktura som skall hanteras av Nox Finans. För att komma till prislistan, klicka här

Aktivera Nox Finans
När du klickar på ikonen för Nox Finans öppnas en guide som tar dig igenom de inställningar som krävs. Guidens förstasida berättar mer om tjänsten och du kan se en film om hur Nox Finans fungerar. Klicka på Aktivera Nox Finans för att komma vidare med registreringen.

Aktivera Nox Finans - Företagsuppgifter
På steg 1 skall du fylla i företags- och kontaktuppgifter till ditt företag. Alla fält är obligatoriska och det är viktigt att du fyller i korrekta uppgifter för att hanteringen mellan ditt företag och Nox Finans skall fungera. Uppgifterna föreslås från företagsinställningarna i Fortnox, men du har möjlighet att ändra dem utan att dina företagsinställningar skrivs över.
Kontaktperson, e-post, telefonnummer och mobiltelefon används när Nox Finans behöver komma i kontakt med ditt företag. Nox Finans kommer även använda e-postadressen för att meddela om t.ex. kommande händelser. Det går endast att fylla i en e-postadress och ett mobilnummer per företag.
De uppgifter som du anger för kontaktuppgifter på faktura och påminnelse, är de uppgifter som vi kommer ange att dina kunder skall använda ifall de har frågor kring fakturans innehåll. Uppgifterna kommer alltså att skrivas ut på de fakturor och påminnelser som du skickar via Nox Finans till dina kunder.

Aktivera Nox Finans - Kontouppgifter
I andra steget anger du hur du vill att vi skall betala ut de likvida medel som finns på ditt konto hos Nox Finans. Du anger Bank, typ av utbetalning och kontonummer. Det är ditt ansvar att ange korrekta uppgifter, vi har ingen möjlighet att kontrollera att du har angivit korrekt bankgironummer.

Aktivera Nox Finans - Godkänn avtal
Steg 3 innebär att du godkänner att bli kund hos Nox Finans. Du skall läsa igenom avtalet noga. Det innebär ingen start-, månads- eller årskostnad att bli kund hos Nox Finans, utan du betalar endast för de fakturor som du låter Nox Finans ta hand om.

Aktivera Nox Finans - Betalningsvillkor
När du godkänt avtalet är du registrerad som kund hos Nox Finans och i nästa steg gör du de sista inställningarna för att Nox Finans skall fungera som du vill i Fortnox. Du anger vilka betalningsvillkor du vill att vi skall överföra fakturor till Nox Finans för. Inga fakturor kommer att skickas över automatiskt utan valet är till för att vi skall kunna föreslå vilka fakturor du skall skicka. Du kan välja mellan följande två olika tjänster, fakturaservice och påminnelseservice.

Aktivera Nox Finans - Bokföringskonton
Nox Finans kommer att få betalt av dina kunder och därefter betala ut pengarna till ditt bankkonto. För att underlätta för dig kommer Nox Finans att bokföra de händelser som sker på ditt klientmedelskonto vad gäller inbetalningar, utbetalningar och avgifter. För att detta skall fungera måste du ange vilka konton du vill att vi skall bokföra med. Det finns ett antal föreslagna konton men du kan givetvis ändra dessa så att de passar ditt företag.
Om ett konto inte finns eller är inaktivt i din kontoplan har du möjlighet att skapa/aktivera kontot direkt i aktiveringsguiden. Observera att du måste lägga upp kontot/kontona även för kommande räkenskapsår för att Nox Finans ska fortsätta att fungera även kommande år. Du måste även ange vilken verifikationsserie som skall användas för avgifter och utbetalningar till ditt bankkonto (inbetalningar kommer bokföras i den verifikationsserie som du redan har valt för inbetalningar i inställningarna).
Om du är osäker på vilka konton du ska använda bör du kontakta din redovisningsbyrå. Du kan när som helst ändra konton. Det gör du under Inställningar - Fakturering - Nox Finans.

Aktivera Nox Finans - Klart!
När du är klar kan du börja använda Nox Finans. Observera att det kan ta ett par minuter innan ditt företag blir upplagt i Nox Finans, du kommer att få en notis under brevsymbolen uppe i programmets vänstra hörn när ditt konto är aktiverat.