Automatisk hämtning av kontoavstämningsfiler för Nordea

Följ

Om din bank är Nordea finns det nu möjlighet för dig att underlätta och minimera det manuella arbetet genom att aktivera automatisk kontoavstämning i Fortnox.

Detta aktiverar du i dina bankinställningar som du når genom att klicka på Inställningar längst uppe till höger i programmet och öppna upp blocket Bankinställningar i inställningarna för Bokföring.

Här ska valet av bank vara inställt på Nordea och här finner du inställningen att ändra så att dina kontoavstämningsfiler tas emot automatiskt. När du valt Automatiskt skall du sedan välja vilket konto i din kontoplan som du vill att banktransaktionerna skall laddas upp för till din kontoavstämning.

För att Nordea ska veta att du vill börja med och fortsättningsvis vill ha avstämningsfiler skickade behöver du anmäla detta till banken. Via anmälningsformuläret i Bankinställningar gör du antingen en nybeställning eller ändring med tilläggsbeställning av filen FS1 - Kontoavstämning. När nybeställningen eller tilläggsbeställningen är inskickad via programmet till Nordea och de har mottagit den, kommer du därefter att få ett brev med avtal via posten från Nordea som du behöver skriva under och skicka tillbaka. Efter att Nordea har fått in detta kommer det ta cirka en vecka för tjänsten med avstämningsfiler att komma igång.

Vill du läsa mer om anmälningsformuläret till Nordea, klicka här

Övriga inställningar för Stäm av konto är detsamma som om du skulle göra dina kontoavstämningar manuellt. För att läsa mer om inställningarna för Stäm av konto klicka här.

När tjänsten är anmäld hos Nordea och aktiv kommer du då det inkommit nya banktransaktioner få dessa automatiskt inlästa i kontoavstämningen under det konto du valt.

Banktransaktionerna som läses in automatisk finner du i den högra spalten under fliken Stäm av konto när du valt rätt konto och datumintervall. Du stämmer då av de mottagna banktransaktionerna mot dina verifikationer i programmet genom att klicka på Matcha transaktioner eller manuellt matcha dem och spara.

Alla kontoavstämningsfiler som är inlästa sparas i Arkivplatsen i mappen Bankfiler i din Inbox.