Byt från BL Administration till Fortnox

Följ

Arbetar du i BL Administration idag och vill byta till Fortnox hjälper vi dig med att överför/konvertera ditt företag.

Vi ser till att föra över hela bokföringen via SIE4-filer, till Fortnox. Du får också över dina kunder, artiklar och leverantörer samt dina reskontror över obetalda kund och leverantörsfakturor.

Notera att inget arbete får ske varken i Fortnox eller BL Administration från att exporten är gjord tills importen är klar.

För att du ska få över detta behöver vi följande material:

• Balansrapport per dagens datum som en pdf (så att vi kan stämma av siffrorna)
  • Resultatrapport per dagens datum som en pdf (så att vi kan stämma av siffrorna)
  • SIE 4- filer från alla de år du vill ha över till Fortnox
  • Kundregister (.txt format)
  • Leverantörsregister (.txt format)
  • Artikelregister (.txt format)
  • Kundreskontralista på obetalda fakturor (.txt format)
  • Leverantörsreskontralista på obetalda leverantörsfakturor (.txt format)

För att vi ska kunna genomföra konverteringen och ha något att konvertera dina uppgifter från BL Administration till, behöver du bli kund hos Fortnox.

1. Gör din beställning på Fortnox.se
2. Logga in i Fortnox-programmet och fyll i dina företagsuppgifter
3. Notera ditt företags Användar-ID
(Din databas Användar-ID och möjligheten att aktivera supoportinloggningen hittar du på fliken för Användarstödet i programmet som du i sin tur finner via det blå frågetecknet till höger i programmet.
OBS! Behörigheter för bokföring och fakturering behöver vara aktiverade innan supportinloggningen aktiveras.)

4. Aktivera supportinloggningen med en användare som är systemadministratör.
5. Bifoga alla filerna ovan i ett e-postmeddelande och skicka till konvertering@fortnox.se. Ange databasens Användar-ID och ordet “BL Administration” i ämnesraden.