Nyheter januari 2017

Följ

Fortnox Lön & Fortnox Lön Plus

Största fokus i denna uppdatering ligger på att se till att alla nya värden för det nya året stämmer i de olika varianterna av Fortnox Lön. De olika varianterna har nu uppdaterats med nytt år och där tillhörande skattetabeller, arbetsgivaravgifter och relevanta uppgifter.

Vill du läsa mer om alla nya procentsatser och belopp, klicka här.

Vill du ha bra tips på hjälpavsnitt som kan underlätta för dig vid årsskiftet, klicka här.

Personlig Lön

Om dina anställda arbetar med och använder sig av Personlig Lön finns det nu möjlighet för dig som löneadministratör att styra vilka lönearter och koder som ska vara synlig för dina användare.

Under Register - Lönearter och koder väljer du att gå in på den löneart som du vill göra inställningen på. Under delen Registrering kommer du åt inställningen Tillåt för personlig lön. Denna styr om lönearten ska synas under Övrigt för din användare av Personlig Lön.

På samma sätt kan du styra Registreringskoderna. Gå in under Register - Lönearter och koder och välj fliken Registerkoder. Här kan du styra vilken kod som ska synas för användaren av Personlig Lön genom inställningen Personlig Lön Ja/Nej.

Fortnox Fakturering

Från och med den 1/1 2017 blir flera typer av tjänster möjliga för rutavdrag. Det som nu också infattas är reparation och underhåll av vitvaror i hemmet. De nya reglerna gäller för arbeten som utförs och betalas från och med den 1/1 2017.

De tjänster som omfattas är reparation och underhåll av:

• Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel
  • Kyl, frys, diskmaskin
  • Spis, spishäll, ugn, mikrovågsugn
  • Köksfläkt, spiskåpa

Reparation och underhåll av köksapparater omfattas inte.

För att möta denna förändring så finns det nu också möjlighet att skapa en husfaktura där du kan välja Vitvaror som tjänst i Fortnox Fakturering.